Den polske stat giver ny hjælpepakke til polske firmaer grundet COVID-19

Den polske stat giver ny hjælpepakke til polske firmaer grundet COVID-19 november 9, 2020Skriv en kommentar
Den polske stat giver ny hjælpepakke til polske firmaer grundet COVID-19

Polens regering har som forventet lanceret en ny hjælpepakke, som skal sikre de polske virksomheder som er ramt af de nye restrektioner som følge af COVID-19. De nye tiltag har især til formål, at hjælpe hotel-, underholdnings-, fitness- og detailindustrien, som er blevet direkte berørt af regeringens COVID-19 tiltag.

Hjælpepakke til næsten 1,8 milliarder zloty

Hjælpepakken indeholder en lang række tiltag og har en værdi på ca. 1,8 milliarder zloty (400 millioner €) for virksomheder, der er ramt af de seneste Coronavirusr restriktioner.

For nogle få uger siden blev en lang række brancher bedt om at lukke også restauranter og barer blevet tvunget til at lukke ned og kun takeaways og levering blev tilladt af de polske myndigheder.

Virksomhedsejere i protest imod restriktionerne

Mange virksomhedsejere har indgivet protester og afholdt demonstrationer mod begrænsningerne og argumenteret for, at de skal fjernes eller at regeringen skal komme med en hjælpepakke med en større økonomisk støtte.

Ejere af fitnesscentre deltog i en demontration som hundreder deltog i Warszawa tidligere på måneden. I denne måned mødte tusinder op til en bredere anti-lockdown-demonstration i Warszawa, der omfattede mange virksomhedsejere, men også højreekstreme elementer.

Så der er ikke “kun” demonstrationer imod den forventede nye abortlovgivning. Disse demonstrationer er iøvrigt støttet af en lang række polske virksomheder.

Der har også været kreative måder, at undgå de nye regler på. Således prøvede et fitnesscenter at erklære sig for en kirke, da det søgte at undgå lukning.

Cirka 400000 polske jobs er på spil

Regeringen vurderer, at den nye pakke, som blev præsenteret af premierministeren, Mateusz Morawiecki, vil komme over 170.000 virksomheder til gode. Disse beskæftiger omkring 400.000 mennesker.

Det giver virksomheder mulighed for, at blive fritaget for sociale sikringsbetalinger i November (ZUS). Såfremt de registrerer et indkomstfald på 40% i den måned i forhold til sidste år.

Virksomheder, der registrerer et sådant fald i enten oktober eller november, er også berettiget til tilskud på 5.000 zloty (1.092 €). Som jeg skrev forlden, bliver den økonomiske støtte bliver også bidraget til af EU. Den polske regerringen har meldt ud, at den økonomiske støtte kan blive større. Det samme har EU iøvrigt.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?