Den polske spilindustri er næsten 500 mio Euro værd

Den polske spilindustri er næsten 500 mio Euro værd august 31, 2020Skriv en kommentar
Den polske spilindutri er næsten 500 euro værd

Som jeg tidligere har skrevet er der mange IT udviklere i Polen og en del af disse er i den polske spilindustri . De medvirker til at spilindustrien i Polen er en meget stor og voksende forretning. Dette bekræfter en ny rapport om Polens spilindustri viser, at udviklere i regionen genererede en samlet omsætning på over 470 millioner euro sidste år.

Rapporten er blevet udarbejdet af arrangørerne af den lokale begivenhed Game Industry Conference og med hjælp fra landets det polske agentur for erhvervsudvikling, ministeriet for udvikling og ministeriet for kultur og national kulturarv.

Polske spilindustri har løftet deres indtjening med 32 procent!

Den førnævnte rapport viser, at markedet er vokset siden 2016 med hele  32% mellem 2018 og 2019. Det bringer indtægterne op fra 364 millioner Euro til 479 millioner Euro.

En betydelig del af disse indtægter er takket være det polske spilfirma CD Projekt Red og deres igangværende succes med The Witcher 3. Spillet solgte seks millioner eksemplarer sidste år – det næsthøjeste helårs salg for spillet siden det blev lanceret i 2015.

Faktisk har indtægterne for dette spil og den forventede succes for Cyberpunk 2077 spillet været så høje, at rapporten også indeholder separate tal for den polske spilindustri uden CD Projekts salgstal er inkluderet.

Disse viser, at udviklerindtægterne er vokset støt med 27% eller 28% hvert år siden 2016. Med CD Project indregnet kan væksten ligge mellem 7% og 32%. Polske udviklere er iøvrigt stærkt afhængige af, at eksportere deres spil, da 96% af de samlede indtægter genereres fra andre markeder.

Tilsvarende er industrien afhængig af importerede titler, da op til 97% af forbrugernes udgifter går til spil udviklet uden for Polen. Det skriver gameindustry.biz.

16 mio. i Polen spiller videospil

Rapporten citerer Newzoo-estimater for, at der 16 millioner spillere i Polen og genererer et marked til en værdi af $ 596 millioner, hvilket gør det til det 20. største i verden. Som bekendt bor der næsten 38 mio mennesker i Polen. Så der er mange som spiller i Polen!

Spillere har en særlig præference for pc-titler, hvor Polen rangerer som det syvende største marked for både Steam og Epic Games Store og tredje for det lokale GOG.com. Sidstnævnte ejes og drives iøvrigt af CD Projekt.

Polske forbrugere er også interesserede i esport og det er et marked til en værdi af 11,5 millioner dollars i Polen alene. Rapporten bemærker imidlertid, at der endnu ikke har været en større polsk udviklet esports-titel.

Cirka 10000 arbejder i den polske spilindustri

Polen er hjemsted for 440 spilstudier, der ansætter tilsammen 9.710 medarbejdere. CD Projekt Red tegner sig for ca. 10% af dette med over 900 ansatte.

Men rapporten henleder også opmærksomheden på succesen hos andre studios i Polen såsom; Dying Light-udvikleren Techland, This War of Mine og Frostpunk-skaberen 11 Bit Studios, og mobiludviklerne Huuuge Games og Ten Square Games.

480 polsk udviklet spil udgives hvert år

43 polske spiludvikler virksomheder er desuden noteret på børsen i Warszawa, hvoraf den største ikke overraskende er CD Projekt Red. Det er desuden også værd at bemærke, at de polske studier sender 480 spil på markedet i løbet af et år.

Rapporten viser også, at mens over 120 studier er lukket ned mellem 2017 og 2020, har yderligere 160 åbnet  i samme periode.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?