Den polske møbelindustri er styrket trods COVID-19-pandemi

Den polske møbelindustri er styrket trods COVID-19-pandemi oktober 16, 2020Skriv en kommentar
Den polske møbelindustri er styrket trods COVID-19-pandemi

Den polske møbelindustri synes ikke at være ramt af den økonomiske afmatning forårsaget af COVID-19. Dette års produktion ser nemlig ud til, at kunne  komme tæt på en rekordhøj indtjening, på ikke mindre end  52 mia. Zloty (11,62 mia. Euro).

Den polske møbelindustri oplever et uventet boom

Den polske møblendustri, der i en periode tidligere i år syntes, at være en af ​​de mest berørte af coronaviruspandemien, forbedres nu. Det beretter flere polske medier.og citere den seneste prognose fra brancheanalysefirmaet R&D Studio. Indtjeningen i denne sektor i 2020, stiger med så meget som 2,5 procent i forhold til sidste år, dvs. 1,3 mia. Zloty (291 mio. Euro) mere end sidste år 50,5 mia. Zloty (11,29 mia. Euro).

Siden juni har møbelproducenter i Polen desuden registreret et højt ordreniveau. Af de adspurgte arbejder 91 procent af virksomhederne med mere end 60 procent af deres kapacitet, og så meget som 82 procent af dem erklærer, at de bruger 80 procent af deres produktionskapacitet.

Øget beskæftigelse i møbelindustrien

Selv om beskæftigelsen i branchen i perioden mellem februar og juli faldt med 7.000, er den begyndt at stige igen. Derudover erklærede 17% af de undersøgte virksomheder en stigning i beskæftigelsen i september sammenlignet med samme fperiode sidste år, som det blev anført af R&D Studio i rapporten.

Paradoksalt nok har pandemien indirekte hjulpet møbelindustrien. En af de vigtigste fordele viste sig, at være faldet i folk som afholdte ferie. Nogle har i stedet besluttet, at øge udgifterne til indretning af deres hjem. Denne tendens understøttes af det voksende antal mennesker, der arbejder eksternt. Polske producenter (møbler er en af ​​de største sektorer i den polske økonomi med en eksport på 11,2 mia. Euro i 2019) får også hjælp af den svækkede zloty over for euroen.

90 procent fald i ordre tidligere i år

Der har været oprindeligt væet en forståelig frygt, i betragtning af lukningen af ​​butikker i Polen i marts. Da anbefalinger om at blive hjemme begyndte, havde de fleste møbelvirksomheder at et meget drastisk fald i ordrer, der spænder fra 70 til hele 90 procent.

Mange kunder stoppede desuden med, at betale for allerede udførte ordrer natten over. Situationen blev endnu værre, da detailkæder i hele Europa samt de største producenter fra Polen, stoppede deres aktiviteter.

Siden genoptagelsen af ​​driften af ​​butikker og detailkæder er situationen imidlertid begyndt at blive bedre. I juni oversteg salget af de producerede møbler, med mere end 4 mia. PLN (895 mio. Euro), hvilket betød en stigning med en tredjedel i forhold til maj 2020.

Visse polske firmaer i møbelindustrien ændrede deres produktion

Ifølge DNB Bank Polska gjorde nogle virksomheder en indsats for, at tilpasse sig de skiftende forventninger på markedet. Det både hvad angår isortiment og måder at drive forretning på. For eksempel skiftede en bestemt gruppe virksomheder, der fremstiller polstrede møbler, produktionen til at lave symasker eller beskyttelsesdragter. Nogle virksomheder besluttede også at styrke deres online salg. Det anslås, at dette er en retning som møbelindustrien i øget grad vil anvende.

På trods af stigende efterspørgsel efter boligmøbler er ordrer fra kontraktkunder, især fra hotelbranchen, fortsat lave. Dramatiske fald i hostelskik forårsaget af pandemien tvang hotelgæster til at foretage radikale nedskæringer i udgifter ved at ophøre eller udsætte renoveringer.

De nuværende reviderede prognoser for den polske møbelindustri kan dog ændres af den hurtigt voksende anden bølge af pandemien. Hvis der var handelsrestriktioner, ville efterspørgslen begynde at falde igen. Derudover ville den forværrede økonomi yderligere begrænse ordrer fra virksomheder.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?