Den Internationale Valutafond opgradere forventningerne til Polens BNP

Den Internationale Valutafond opgradere forventningerne til Polens BNP oktober 14, 2020Skriv en kommentar
Den Internationale Valutafond opgradere forventningerne til Polens BNP

Forventningerne til Polens økonomi i år og især hvad angår BNP i 2020, har ikke været høje og det skyldes selvsagt COVID-19. Men det ser ud til, at vende en smule. I hvert fald har Den Internationale Valutafond forkortet IMF, opgraderet deres forventninger til Polens BNP, for indeværende år.

IMF: Polens BNP i 2020 fra -4,6 procent til -3,6 procent

Den Internationale Valutafond (IMF) har opgraderet Polens økonomiske vækst i 2020 til -3,6 procent fra -4,6 procent forventet i juni. IMF mener desuden, at Polens gennemsnitlige årlige inflation i 2020 vil udgøre 3,3 procent (2,2 procent ved årets udgang) og til 2,3 procent i 2021 (2,0 procent ved årets udgang).

Til sammenligning forventes det globale BNP-vækstrate at udgøre -4,4 procent i 2020, hvilket er et mindre fald end forventet i juni.. Ifølge IMF vil Polen registrere et overskud på betalingsbalancen i 2020, som skal nå 3 procent af BNP og forventes at udgøre 1,8 procent i 2021.

“Revisionen afspejler en højere BNP-vækst end forventet i andet kvartal, hovedsageligt i avancerede økonomier, hvor den begyndte at blive bedre efter at have løsnet nogle begrænsninger i maj og juni, og også som et resultat af en mulig stærkere tilbagesprang i tredje kvartal,” står der i den nye IMF-rapport.

Til gengæld næste år skal Polens økonomi ekspandere med 4,6 procent, op fra 4,2 procent, ifølge efterårets World Economic Outlook-prognose!

Årsagerne til vækst i Polens BNP og inflation

Polens økonomi er grundlæggende stærk og der er også derfor, den på trods af COVID-19 klare sig godt sammenlignet med mange andre landes BNP. Hvad angår stigningen i inflationen, skal man holde sig for øje, at lønnen er steget en del i Polen i de senere år. Desuden har Polens regeringen desuden hævet pensionsbeløbet mv.

Det til sammen går, at den polske befolkning har fået flere penge mellem hænderne og det ret hurtigt. Udover det påvirker inflationen, har de offentlige tilskudogså en negativ effekt på Polens offentlige budget. Således forventes et stort underskud på de offentlige finanser i Polen.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?