Dele til Patriot missiler skal produceres på en ny fabrik i Polen

Dele til Patriot missiler skal produceres på en ny fabrik i Polen september 9, 2020Skriv en kommentar
Dele til Patriot missiler skal produceres på en ny fabrik i Polen

Det amerikanske våben- og rumfartsselskab Lockheed Martin og Polens Military Aviation Works 1 (WZL1) har meddelt, at de har underskrevet en kontrakt om at bygge en fabrik, der producerer dele til PAC-3 MSE-missiler. Det vil blive brugt i Patriot jord-til-luft missilsystemer, skriver flere medier inklusiv PAP.

Ny fabrik tæt på Warszawa

Det nye produktionsanlæg vil være placeret i Dęblin, som er beliggende cirka 90 km sydøst for Warszawa. Investeringen vil være en realisering af de industrielle og offset-aftaler, der er underskrevet med Lockheed Martin i forbindelse med det polske mellemstore luftforsvarsprogram kaldet Wisła.

Cirka 20 nye polske arbejdsgivere ansættes til, at arbejde på fabrikken med et areal på 3.000 kvadratmeter. Det er planlagt at blive åbnet i 2021.

Kernen i det polske luftforsvarssystem

Missiles PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3, Missile Segment Enhancement) vil være hovedelementerne i det polske luftforsvarssystem.”Dette program er en milepæl i forholdet til Lockheed Martin-firmaet som vil blive yderligere styrket” sagde Bartłomiej Kacperczyk, som er medlem af WZL1-bestyrelsen og direktøren for dets filial i Dęblin.

”Vi er ivrige efter, at fortsætte vores samarbejde inden for Wisła-programmet, som er en af ​​de vigtigste tiltag der sigter mod at sikre polsk sikkerhed i den nærmeste fremtid. Vi er også åbne for yderligere samarbejde med Lockheed Martin-firmaet, ”tilføjede han.

Polen har tæt samarbejde med virksomheden Lockheed Martin

”I mere end 20 år har Lockheed Martin været en strategisk partner for det polske nationale forsvar og industri. Virksomheden er seriøst i sit engagement i støtten til den polske økonomi ved investeringer, skabelse af job og delingsteknologier, ”sagde Robert Orzyłowski, som er direktør for Lockheed Martin for Polen og Centraløsteuropa.

Patriot jord-til-luft missilsystemer, produceret af et andet amerikansk selskab, Raytheon, blev købt af den polske hær inden for rammerne af luft- og anti-missil-mellemafstandssystemet Wisła. Den aftalen var til en værdi af 4,75 mia. amerikanske dollars og blev underskrevet helt tilbage i Marts 2018.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?