De rigeste 10% af polakkerne har mere end halvdelen af al formue i Polen

De rigeste 10% af polakkerne har mere end halvdelen af al formue i Polen december 14, 2020Skriv en kommentar
De rigeste 10% af polakkerne har mere end halvdelen af al formue i Polen

Der bliver flere og flere rige personer i Polen. I øjeblikket bor der 116.000 millionærer i Polen og det er vel at mærke i amerikanske dollars. Desuden er der  3,24 millioner mennesker, hvis formue overstiger 100.000 dollars. Det er ifølge den seneste og tiende udgave af Global Wealth Report 2019, som er udarbejdet af den schweiziske bank Credit Suisse.

Rigeste udgør kun 0,2 procent

Dette betyder, at dollar-millionærer altså de rigeste i Polen kun udgør 0,2 procent af befolkningen i Polen. Dette svarer til cirka til det samme i andre lande i Polens region, såsom Tjekkiet eller Rumænien (i begge lande var denne procentdel 0,1 procent).

Til sammenligning udgør dollarmillionærer i Tyskland 4,7 procent af befolkningen, i Storbritannien er tallet 5,3 procent og i Kina er det 9,5 procent. Imidlertid har USA her førstepladsen fortsat, landet er nu hjemsted for 40 procent af alle millionærer i verden!

Formuen globalt set, er steget med 2,6 procent det sidste år til 60 billioner dollars, og formuen pr. Indbygger ramte et rekordhøjt niveau på  70850 dollars, det er en stigning på 1,2 procent fra 2018. Hvilket er lidt overraskende, når verden i år også økonomisk set er blevet hærget af COVID-19 virussen. Men det afspejles nok først i en senere undersøgelse og de øgede skatter med videre, vil nok også medvirke til at tallet vil være et andet.

10 procent ejer 56 procent

I Polen ejer en gruppe på 10 procent af de rigeste mennesker mere end halvdelen (56 procent) af al formue i Polen, hvoraf 1 procent af de rigeste har 26,6 procent. En sådan fordeling af velstand i Polen svarer til andre lande i verden, såsom Holland, Storbritannien samt Italien.

Siden sidste år er denne indikator ændret for Polen. I 2018 ejede 10 procent af de rigeste 62,4 procent af alle aktiver og den mest velhavende 1 procent af befolkningen – næsten 34 procent.
Til sammenligning kan nævnes, at i Rusland har de rigeste 10 procent af befolkningen 83 procent af al personlig ejendom i Rusland. Dette er et større tal end for eksempel USA, her er det 76 procent og i Kina er tallet “kun”60 procent.  Det beretter 300gospodarka. Det bliver spændende, at se hvordan udviklingen vil gå på dette område på i Polen og på verdensplan.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?