Coronavirussen i Polen indirekte skyld i at gælden stiger dobbelt så hurtigt

Coronavirussen i Polen indirekte skyld i at gælden stiger dobbelt så hurtigt juli 30, 2020Skriv en kommentar
Gælden for private vokser i Polen

Polakkernes forbrugsgæld steg meget kraftigt i foråret. Det med mere end 1,2 mia. Zloty (279,3 mio. Euro) til 81 mia. Zloty (18,4 mia. Euro) i alt. Helt præcis skete det over 2 måneder  (April og Maj) på grund af ubetalte regninger og låneafdrag, ifølge InfoDług-undersøgelsen.

Første økonomiske konsekvenser i Polen efter Coronavirussen

Som antydet af forfatterne af InfoDług-undersøgelsen, udarbejdet på grundlag af data fra debitorregisteret BIG InfoMonitor og Kontoret for kreditinformation (BIK), blev de første økonomiske konsekvenser af pandemien registreret i de førnævnte måneder.

Der var 30500 nye debitorer og stigningen er synlig i alle regioner i Polen og i alle aldersgrupper. Gælden i Polen er steget mest i Podkarpackie og Małopolskie regionerne og i gruppen af ​​mennesker som er over 64 år gamle. I slutningen af ​​Maj var 2.864.080 personer i Polen bagud med deres betalinger.

Data som er vist i InfoDług rapporten, inkluderer de betalinger på mindst 200 Zloty som er forsinket med mindst 30 dage. Problemer med betalingerne af kreditrater rapporteres fra BIK-databasen og ubetalte løbende konti fra BIG InfoMonitor Debtor Registeret.

Mange polakker mistede en stor del af deres indkomst ergo gælden vokser

En undersøgelse, der blev bestilt af Debtor Register BIG InfoMonitor i slutningen af ​​April, viste at næsten hver tredje polak mistede mindst en del af deres indkomst grundet nedlukningen af det polske samfund. 5 procent rapporterede, at de slet ikke tjente noget i den periode. Hvilket menes at være hovedårsagen til at gælden for private vokser i Polen.

I henhold til de nyeste data forværrede pandemien husholdningernes situation med hensyn til at klare daglige udgifter. Sådanne problemer blev erklæret af 52 procent af de adspurgte. Folks opsparinger har også lidt som følge af nedlukningen. 47 procent svarede, at deres opsparing enten var ved at svinde ind, eller at de ikke har nogen mulighed for at lægge nogen penge til side.

Rekorden med hensyn til antallet af dårlige betalere pr. 1.000 voksne indbyggere hører til Lubuskie regionen (119 personer). Den anden er Zachodniopomorskie regionen (118), og den tredje er Nedre Schlesien, hvor der er 116 dårlige betalere pr. 1000 voksne indbyggere. Til gengæld er det mindste antal personer med udestående gæld i Podkarpacie (51).

Har du iøvrigt spørgsmål omkring dette eller andet vedr. Polen og det polske marked, så kan du stille det i Biz i Polens Q and A forum. Hvem ved, måske svaret alleredet er givet til et andet Biz i Polen VIP medlem.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?