Antallet af polakker med husleje gæld vokser hurtigt viser ny rapport

Antallet af polakker med husleje gæld vokser hurtigt viser ny rapport november 12, 2020Skriv en kommentar
Antallet af polakker med husleje gæld vokser hurtigt viser ny rapport

Den polske nationaløkonomi samt polakkernes privatøkonomi viser lidt modstridende tendenser. På den ene side er der fortsat lav arbejdsløshed og enkelte brancher klarer sig fint, f.eks. den polske industri. På den anden side er der flere og flere polakker som ikke kan betale deres husleje.

Husleje gæld i Polen på 36,10 mio Euro

COVID-19-pandemien har bidraget til, at polakkernes husleje gæld er steget med 6,24 mio. Euro i løbet af de seks pandemimåneder i modsætning til samme periode i 2019. Der var tallet 0,78 mio. Euro. Det fremgår af en rapport lavet af BIG InfoMonitor ((BIG), som registerer de dårlige betaler i Polen.

Som det blev fastslået af BIG i sin rapport, har virksomhederne i Polen en kollektiv gæld på ca. 2,23 mio. Euro. Mens privatpersoner over 36,10 mio. Euro.

De største enkeltstående restancer i Polen

Den største restancer, hvad angår en privatperson, er på på 544.000 PLN (121.190 Euro) skyldtes en 68-årig lejer fra Nedre Schlesien. Hvad angår den største gæld for en virksomhed, skal vi til  Lubuskie-provinsen. Her er der en person, der har ansvaret for en virksomhed, der har en gæld på ca. 707.000 PLN (157,48 Euro).

Rapporten viser desuden, at hver sjette person i Polen følte sig fritaget fra, at betale deres husleje på grund af den fremherskende pandemisituation. Det viste også, at når de private opsparinger blev mindre, valgte hver fjerde person ikke at betale nogle regninger under pandemien.

Udover manglende betaling af huslejen,  var der også mange som ikke betalte leje af fast ejendom samt regninger indenfor tele- og forsyning området.

Endvidere viser undersøgelsen, at hver ottende respondent indrømmede ikke, at have betalt huslejen. Undersøgelsen viste, at mænd var mere tilbøjelige til ikke, at betale husleje end kvinder (13 procent mod 10 procent). Derudover var de mellem 25 og 34 årige (20 procent) mere uvillige til at betale deres husleje.

Hvorvidt dette problem vil blive større, kommer nok meget sandsynligt an på COVID-19 og dens medfølgende restriktioner. For sidst nævnte medvirker som bekendt til, at flere kan blive arbejdsløse og dermed få mere svært ved at betale deres regninger. Heldigivs har EU støttet Polen, i kampen imod en stigende arbejdsløshed blandt polakkerne.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?