2020 bliver rekordår med hensyn til nye planlagte kontorarealer i Warszawa

2020 bliver rekordår med hensyn til nye planlagte kontorarealer i Warszawa september 28, 2020Skriv en kommentar
2020 bliver rekordår med hensyn til planlagte kontorarealer i Warszawa

Grundet Coronavirussen arbejder mange hjemmefra verden over og det gør sig naturligvis også gældende i Polen, herunder i Warszawa. Desuden ser den udvikling ikke til, at vende foreløbig tværtimod. Dette til trods, ser 2020 ud til at blive et rekordår, hvad angår planlagte kontorarealer i Warszawa.

5,5 mio. kvadratmeter kontorarealer i Warszawa

I løbet af dette årti nåede det samlede kontorareal  i Warszawa op på  5,5 millioner kvadratmeter plads som var/er til leje. Det er ifølge den første udgave af Deloitte-rapporten om Warszawa-kontormarkedet ‘Warszawa Crane Survey – sommeren 2020‘.

Sidste år blev så meget som 175.000 kvm nye kontorarealer og lokaler taget i brug. Planerne for i år er mere end dobbelt så meget – ca. 400.000 kvm plads. Således bliver 2020 som nævnt tidligere, et rekordår i denne henseende.

Byggevirksomheden Ghelamco, som også er ansvarlig for opførelsen af ​​det største lejeområde på over 400.000 kvm,  opnåede det største antal tilladelser på det tidspunkt. Den højeste bygning uer det 310 m høje Varso Tower, som er beliggende i nærheden af ​​hovedbanegården i Warszawa. Kontorbygningen, der er opført af HB Reavis,  vil overhale Polens hidtil højeste bygning, Kultur- og Videnskabspaladset, hvad angår højden.

Wola i Warszawa bliver førende ang. antallet af kontor kvadratmeter

Undersøgelsen viser desuden, at den største mængde kontorarealer i øjeblikket ligger i Mokotów. Over 1,5 millioner kvm kontorarealer er der i dette byområde i Warszawa og det er også her de fleste IT virksomheder holder til i den polske hovedstad. På grund af antallet af byggetilladelser til kontorprojekter og ditto investeringer, bliver distriktet Wola i Warszawa, imidlertid det førende kontorområde i de kommende år

“I de senere år, også på centrum af Warszawas bekostning, er Wolas tiltrækningskraft steget markant. Hele fem ud af syv tilladelser til opførelse af moderne kontorbygninger, blev der udstedt i 2019, som vedrørte dette distrikt. Udvidelsen af ​​den anden metrolinje, veludviklet jernbane- og sporvogninfrastruktur samt tilgængelighed af fast ejendom er af afgørende betydning.

Vores analyse viser, at dette distrikt i de kommende år vil være et mål for placeringen af ​​de største kontorprojekter i Warszawa. I dag er udviklingsaktiviteten primært vedrører området Rondo Daszyńskiego, ”sagde Magdalena Topolska-Ziemak, Manager i ejendomskonsulentteamet, Deloitte til wbj.pl.

Et kontor i Warszawa til dit firma?

Vil du åbne et kontor i Warszawa til din polske afdeling, men finder det uoverskueligt og svært at finde det rette for jer? Så kontakt mig i dag, så skal jeg være behjælpelig. Du kan også booke en konsulentrådgivningssession nu, så du hurtigt og sikkert kan finde et kontor i den polske hovedstad eller andet sted i Polen.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?